Michelle begon als stagiaire en is nog lang niet uitgeleerd


Op advies van haar moeder besloot Michelle ongeveer vijf jaar geleden stage te gaan lopen bij Proteion RCG. Daarmee was de eerste stap naar de ouderenzorg gezet. En nog steeds zit Michelle helemaal op haar plek.

Van stagiaire tot verpleegkundige
“Mijn moeder was werkzaam op de afdeling waar ik nu ook als verpleegkundige werk. Zij had het daar erg naar haar zin en adviseerde mij om stage te komen lopen tijdens mijn opleiding Maatschappelijke Zorg. Die stage bij Proteion RCG beviel mij zo goed, dat ik besloot door te leren voor verzorgende IG. Tijdens het volgen van de opleiding Verzorgende IG heb ik in de weekenden en vakanties als zorghulp gewerkt. Na het behalen van mijn diploma ben ik in de zomervakantie blijven werken bij Proteion RCG als verzorgende IG. Daarna ben ik begonnen aan de opleiding Verpleegkunde. Tijdens en na het afronden van deze opleiding ben ik bij Proteion blijven werken.”

Geen werkdag is hetzelfde

“Op dit moment ben ik werkzaam als Eerst Verantwoordelijke Verpleegkundige (EVV) bij Proteion RCG. Ook houd ik mij bezig met andere nevenactiviteiten, zoals methodisch werken en palliatieve zorg. In het najaar start ik bovendien met de cursus Kwaliteitsverpleegkundige. In mijn huidige functie heb ik de vrijheid om zelf invulling te geven aan mijn werk(dag). Dat vind ik erg prettig! Ik kan bijvoorbeeld zelf activiteiten indelen of organiseren. Dit maakt dat een werkdag nooit hetzelfde is. Een werkdag begint telkens met de overdracht en ochtendzorg. Daarna is er ruimte voor de activiteiten, waarvan de invulling verschillend is. Je kunt bijvoorbeeld een fijne wandeling met bewoners maken of samen gaan picknicken. Er worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd waar je bewoners naar toe brengt. Op onze afdeling geven bewoners vaak zelf aan wat ze willen doen of familie geeft aan waarvan ze blij worden. Daarop proberen wij altijd in te spelen, zodat iedereen kan doen wat hij/zij leuk vindt.”

“Proteion geeft mij de ruimte om aan deze ambitie te werken”

Samen bijzondere momenten beleven
“Wij hebben een groot en hecht team. Je staat er nooit alleen voor en kunt altijd terugvallen op je collega’s. We doen het echt samen. Het is fijn om te weten dat je altijd bij je collega’s terecht kunt. Wat ik gewoon bijzonder vind aan mijn werk is dat je zoveel kunt betekenen voor de bewoners. Dat iets kleins, iets groots voor hen kan betekenen. Ik ga echt voldaan naar huis als ik iets extra’s heb kunnen doen voor de bewoners. Zoals de haren van een bewoner mooi in model brengen of iets lekkers bij de McDonalds halen voor een bewoner, die daar dol op is. Dat zijn de momenten die je dag helemaal goed maken. Laatst hebben wij ook een Oudhollandse spelletjesmiddag georganiseerd. Dan voel je de saamhorigheid tussen bewoners en hun familie. Mooi om te zien dat iedereen het leuk heeft met elkaar.”

Nog niet uitgeleerd
Ik heb de ambitie om teamleider te worden. Proteion geeft mij de ruimte om aan deze ambitie te werken door mee te denken en te kijken naar een passende vervolgopleiding. Dat is supermooi! Volgend jaar start met ik de hbo-opleiding tot verpleegkundige. Een mooie eerste stap. Daarna hoop ik nog een managementopleiding te kunnen volgen om uiteindelijk teamleider in de zorg te worden.”

Werken bij Proteion RCG
Vind jij die kleine momenten in je werk ook groots? Dan hoor jij bij ons. Jij. Maakt dat gewóón nog net iets meer bijzonder. Kom je ook bij Proteion RCG werken? Een baan bij Proteion RCG kun je combineren met werken in de wijk. Kijk op www.welkombijproteion.nl/vacatures voor alle vacatures en vraag naar de mogelijkheden.