Van postbezorger naar ouderenzorg: Christel ziet haar toekomst bij Proteion rooskleurig in


In 2018 besloot Christel het roer om te gooien. Ze werkte als postbezorger, maar wilde graag meer betekenisvol werk doen. Ze besloot te solliciteren bij Proteion, waar ze met succes werd aangenomen. Tegenwoordig vervult Christel een dubbele rol als leerling verpleegkundige en mondzorgcoördinator, waarbij ze ook de bijvoeding van cliënten verzorgt in opdracht van de diëtiste. Christel deelt haar ervaringen over werken bij Proteion RCG.


Hoe ziet jouw werkdag eruit?
“Als leerling verpleegkundige doe ik uiteraard ADL-werkzaamheden (algemeen dagelijkse levensverrichtingen). In de ochtend ondersteunen wij bewoners o.a. met wassen, aankleden, reinigen van gebit en kammen van de haren. Ook zorgen we dat de bewoners hun medicijnen krijgen. Een arts bepaalt welke medicijnen nodig zijn en wij reiken ze uit. We werken samen met allerlei disciplines, waaronder ergotherapeuten, fysiotherapeuten. Als er lichamelijke of mentale problemen zijn, dan schakelen wij de disciplines in waarmee wij in gesprek gaan. Daarnaast ben ik ook mondzorgcoördinator. Daar ben ik eigenlijk toevallig ingerold, omdat mij gevraagd werd deze rol tijdelijk over te nemen van een collega. Dat is ontzettend leuk om te doen! Ik maak voor de bewoners afspraken met de tandarts en ben op de hoogte van de mondzorg die zij nodig hebben. Ik houd de plannen bij, zodat collega’s weten hoe het gebit gereinigd dient te worden. Ook zorg ik voor de bijvoeding van bewoners. Een diëtiste bepaalt dat bewoners extra voeding nodig hebben. Ik zorg voor de bestellingen voor bewoners die bijvoeding nodig hebben.”

Wat vind je zo leuk aan werken bij Proteion RCG?
“Je krijgt echt de kans om jezelf te blijven ontwikkelen in de ouderenzorg. Ik ben begonnen met de BBL-opleiding tot Verzorgende IG via Proteion. Dat was een mooie ervaring! Vanaf dag één ben ik bij Proteion RCG in een warm bad terechtgekomen met superleuke collega’s en vooral een goede leerschool. De begeleiding was geweldig. Ik heb daarom ervoor gekozen om bij Proteion RCG te blijven werken. Daarnaast vind ik het fijn om de allerbeste zorg aan de bewoners te bieden in de laatste fase van hun leven. Ik vind het belangrijk om met bewoners in gesprek te gaan over hoe zij zich voelen en daarop in te spelen. Ik luister goed naar hen. Als team spelen we daar ook goed op in. Iedere ochtend zitten wij samen om de zorg te bespreken. We proberen zo dichtbij mogelijk te komen om mensen de zorg te bieden die zij graag willen hebben. We praten, evalueren en observeren. We komen met ideeën en suggesties. Het werkt goed samen. Dat vind ik zo leuk.”

Wat vind je gewoon bijzonder aan je baan?
“Het is elke dag bijzonder. Iedere dag ben je bezig om de zorg te verbeteren. Dat is gewoon een leuke uitdaging! We verzorgen de bewoners niet alleen, maar maken ook tijd om een spelletje te spelen,  drinken gezellig een kopje koffie of maken samen een wandeling buiten. RCG ligt midden in de stad. Je loopt bij ons letterlijk de deur uit de stad in. Veel bewoners vinden het fijn om buiten op het terras te zitten. We doen ons best om ervoor te zorgen dat bewoners zich zoveel als mogelijk thuis gaan voelen bij ons.”

Hoe kijk jij naar de toekomst?
“Ik blijf kansen zien en zie mijn toekomst rooskleurig in. Het werk wordt nooit saai, want elke dag is anders. Er blijven nieuwe dingen komen waarover je kunt leren door middel van cursussen. Zo blijf je jezelf verder ontwikkelen en blijft het werk dynamisch. Na het behalen van mijn diploma van de opleiding Verzorgende IG deelde ik mijn idee over het volgen van de opleiding tot Verpleegkundige. Daar werd direct enthousiast op gereageerd. Volgende week begin ik al aan mijn examenjaar.”

Werken bij Proteion RCG
Vind jij die kleine momenten in je werk ook groots? Dan hoor jij bij ons. Jij. Maakt dat gewóón nog net iets meer bijzonder. Kom je ook bij Proteion RCG werken? Een baan bij Proteion RCG kun je combineren met werken in de wijk. Kijk op www.welkombijproteion.nl/vacatures voor alle vacatures en vraag naar de mogelijkheden.