“Laten we allemaal bij Proteion gaan werken, want daar is het goed”


Spijt van haar overstap naar Proteion RCG heeft Josien absoluut niet. Als verzorgende IG, Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (EVV’er) en lid van de ondernemingsraad staat ze precies waar ze wil zijn.

Blij met de overstap
“Sinds 1 maart 2022 werk ik bij Proteion RCG en dat is een hele goede stap geweest. Er wordt hier echt naar je geluisterd en er is ruimte voor feedback. Je kunt altijd hulp vragen aan je collega’s en de drempel om met je teamleider in gesprek te gaan is laag. Dat is zo fijn! Collegialiteit is voor mij heel belangrijk.”

Bijzonder werk
“Ik heb gekozen voor de ouderenzorg, omdat je veel kunt betekenen voor de kwetsbare ouderen. Wij verzorgen de bewoners en doen verpleegtechnische handelingen, maar het is meer dan dat. Een praatje maken, een luisterend oor bieden, een kopje koffie geven. Daar het gaat om. Van de zomer ben ik samen met een bewoner een kopje koffie op het terras gaan drinken. Je ziet de bewoner dan opbloeien. Met Carnaval staan we met alle collega’s op het podium een liedje te zingen. Dat is heel leuk! Dan zie je de herkenning bij de bewoners. Oh, die ken ik! Dat bewoners zich op hun plek voelen, daar gaat het om. Dat is wat het bijzonder maakt.”

“Er wordt naar je geluisterd”

Met veel plezier naar het werk
“Bij Proteion heb ik de kans gekregen om mijzelf te ontwikkelen. Zo doe ik naast mijn functie als verzorgende IG ook EVV-taken en ben ik lid van de ondernemingsraad. Er zijn verschillende doorgroeimogelijkheden. Ook worden er cursussen en opleidingen aangeboden. Er wordt naar je geluisterd. Ik werk in een fijn team waarbij collegialiteit hoog in het vaandel staat. Je kunt altijd bij de teamleider terecht en collega’s kun je om hulp vragen. Samen zoeken we naar oplossingen en helpen we elkaar waar nodig. Ik vind dat heel belangrijk. Zo kom ik met veel plezier naar mijn werk.”

Werken bij Proteion RCG
Vind jij die kleine momenten in je werk ook groots? Dan hoor jij bij ons. Jij. Maakt dat gewóón nog net iets meer bijzonder. Kom je ook bij Proteion RCG werken? Een baan bij Proteion RCG kun je combineren met werken in de wijk. Kijk op www.welkombijproteion.nl/vacatures voor alle vacatures en vraag naar de mogelijkheden.