“Ik blijf hier werken tot mijn pensioen”


Nancy blijft, als het aan haar ligt, tot haar pensioen bij Proteion werken. De afwisselende baan als servicemedewerker facilitair geeft haar voldoening. Geen dag is hetzelfde en werken met mensen vindt ze het leukste dat er is.

Geen dag hetzelfde
“Als servicemedewerker facilitair werk ik zowel in de schoonmaak als in het restaurant bij Proteion Roncalli en Proteion RCG. Bij de schoonmaak zorgen we ervoor dat alle kamers keurig schoon zijn. Tweemaal per week worden alle kamers van de bewoners gepoetst. Ook zorgen we ervoor dat alles goed wordt onderhouden. Zo kunnen bewoners genieten van een schone leefomgeving. In het restaurant draai ik verschillende diensten. Ik vervul de rol van gastvrouw, werk in de spoelkeuken of bied ondersteuning aan de kok. Als servicemedewerker facilitair is geen dag hetzelfde en dat maakt het werk zo leuk.”

In contact met mensen
“Voorheen werkte ik als administratief medewerker in een compleet andere sector. Bij het lezen van de vacature sprak het werken in een team en het contact met de bewoners mij heel erg aan. Ik werkte altijd alleen en had behoefte aan mensen om mij heen. Ik werk nu op twee verschillende locaties met andere bewoners en collega’s, waardoor ik veel verschillende gezichten voorbij zie komen. Ik leer veel mensen kennen en dat onderlinge contact, vind ik heel erg leuk.”

“Die waardering is ontzettend fijn”

Flexibel en veelzijdig
“Gemiddeld werk ik 24 uur per week, maar deze baan biedt de flexibiliteit om soms meer en soms minder uren te werken. Dat verschilt per week. Deze week werk ik bijvoorbeeld drie (halve) dagen in het restaurant en twee dagen in de schoonmaak. Ik pas mijn uren op maandbasis aan, zodat ik niet te veel min- of plusuren opbouw. We wisselen de verschillende werkzaamheden onderling af, niemand doet altijd hetzelfde werk. Ik kan daarom meerdere werkzaamheden vervullen en ben dus flexibel in te zetten. Zo kan ik ook verschillende open diensten invullen. Dat is heel fijn.”

Gewoon bijzonder werk
“Bij Proteion vind ik vooral de dankbaarheid gewoon bijzonder. Soms krijg je een klein gebaar, zoals een stukje chocolade, van de bewoners. Of een klein kneepje in je arm bij het opdienen van het eten, als bedankje. Die waardering is ontzettend fijn. Het geeft een gevoel van voldoening en bevestigt waarom je dit werk doet. Daarnaast is het ook bijzonder dat er binnen Proteion echt wordt gekeken naar wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Zo kun je jouw kwaliteiten optimaal inzetten en verder ontwikkelen.”

Werken bij Proteion RCG
Vind jij die kleine momenten in je werk ook groots? Dan hoor jij bij ons. Jij. Maakt dat gewóón nog net iets meer bijzonder. Interesse in werken bij Proteion? Kijk op www.welkombijproteion.nl voor alle vacatures.