Jenny: in de ouderenzorg kun je veel betekenen voor mensen


Jenny werkt sinds een aantal maanden bij Proteion RCG in de functie van helpende plus. Ze vindt het fijn om zoveel te kunnen betekenen voor de bewoners en vindt de waardering het belangrijkste. RCG is een hele fijne plek waar je betekenisvol werk kunt doen. En dat binnen een leuk en gezellig team.

Kun je iets meer over jezelf vertellen?
Sinds 3 maanden ben ik werkzaam bij Proteion RCG in de functie van helpende plus. Omdat ik in mijn vorige baan moeite had om werk en privé gescheiden te houden, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe, meer passende baan. Oude klasgenootjes wezen mij op de mogelijkheden binnen Proteion RCG. Ze hadden al goede ervaringen met Proteion. Een van deze klasgenootjes werkt al zeven jaar binnen de organisatie. Dat gaf me het vertrouwen de stoute schoenen aan te trekken en te solliciteren.”

Welke werkzaamheden verricht je?
“Op dit moment werk ik als helpende plus. Als helpende plus heb je diverse taken. Denk aan bewoners helpen met het ontbijt maken en alle andere voorkomende ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen) werkzaamheden. Je kunt hierbij denken aan helpen bij het in en uit bed komen, aan- en uitkleden, naar het toilet gaan. Verder mag ik ook medicijnen uitdelen en heb ik een aantal extra taken zoals een katheter aan- of afkoppelen. Deze diversiteit aan werkzaamheden maakt het afwisselend en dat vind ik fijn.”

Wat vind je zo leuk aan werken bij Proteion RCG?
“Het belangrijkste is de waardering van de bewoners. Dat geeft je echt een fijn gevoel. Daar hoort ook een leuk gesprek voeren bij. Onze bewoners vertellen graag over vroeger en vinden het fijn hun verhalen met ons te delen. Zo bouw je een goed contact op en weet je wat er speelt. Binnen het team heb ik een heel warm welkom gekregen en dat is natuurlijk ook heel belangrijk voor je werkplezier.”

Wat vind je gewoon bijzonder aan je baan?
“Ik werk natuurlijk nog maar kort binnen Proteion maar wat me nu al opvalt is dat er veel ruimte is om contact te maken met de bewoners. Dat vind ik bijzonder en ontzettend belangrijk.”

“Proteion RCG is een hele fijne plek waar je betekenisvol werk kunt doen”

Waarom raad je een ander aan om bij Proteion RCG te komen werken?
“De openheid en de waardering van het team. Er heerst een open cultuur binnen Proteion en dat voelt fijn. We zetten een stapje extra voor elkaar. Dat is wat mij betreft heel erg belangrijk voor het teamgevoel, zo kom je samen echt verder. De waardering van bewoners is natuurlijk ook heel fijn om te krijgen.”

Hoe kijk jij naar de toekomst?
“In de toekomst wil ik de opleiding Verzorgende IG gaan volgen. Dit zou een volgende stap kunnen zijn om nog meer uitdaging en meer verantwoordelijkheid te krijgen. Dit is er door privéomstandigheden nog niet van gekomen maar staat als volgende stap zeker op mijn lijstje.”

Waarom heb je gekozen voor ouderenzorg?
“In de ouderenzorg kun je zoveel betekenen voor mensen. Ik vind het heel leuk om ouderen te helpen en er voor ze te zijn. Te zien dat ze zich gewaardeerd voelen en daardoor een lach op hun gezicht krijgen. Daar doe ik het allemaal voor. Proteion RCG is een hele fijne plek waar je betekenisvol werk kunt doen. En dat binnen een leuk en gezellig team. Wat wil je nog meer? Solliciteren dus. We kunnen je hulp goed gebruiken, je bent van harte welkom!”

Werken bij Proteion RCG
Vind jij die kleine momenten in je werk ook groots? Dan hoor jij bij ons. Jij. Maakt dat gewóón nog net iets meer bijzonder. Kom je ook bij Proteion RCG werken? Een baan bij Proteion RCG kun je combineren met werken in de wijk. Kijk op www.welkombijproteion.nl/vacatures voor alle vacatures en vraag naar de mogelijkheden.