Zorgstudent Ulrike maakt écht het verschil


Bijbaan in de zorg: iets voor jou?

Een bijbaantje dat niet alleen lekker verdient, maar ook goed op je cv staat én je helpt bij je studie. Ulrike Geraets (22, Heel) heeft het allemaal. Ze werkt namelijk in de weekenden en vakanties op de revalidatieafdeling van zorgcentrum Proteion De Kreppel. Daar liep ze stage tijdens haar opleiding verpleegkunde. Nu ze verder studeert, heeft ze een bijbaan in de zorg bij Proteion aangehouden.

Veel ervaring

Voor een student is een bijbaan waarin je flexibele uren kan werken, wel zo handig. Ulrike bleef na haar stage dus graag in dienst bij Proteion. Eerder verkende ze de psychogeriatrische afdeling in zorgcentrum Sterrebosch in Thorn, maar vooral bij de revalidatie in De Kreppel in Heythuysen voelt ze zich helemaal thuis. “Je ziet hier steeds nieuwe mensen met verschillende ziekten of aandoeningen, zoals een CVA (beroerte) of een gebroken heup na een val. Ouderen zijn vaak kwetsbaar en we zien steeds vaker andere bijkomende somatische of cognitieve achteruitgang. Dit maakt revalideren vaak complex’’, vertelt Ulrike. “Ik vind het uitdagend om met de revalidant aan de samen opgestelde doelen te werken. Diegene motiveren om toch wéér te proberen, ook al gaat het soms met één stap vooruit en drie terug. Daardoor bouw je écht een band op en je krijgt enorm veel ervaring.”

‘Ik vind het mooi dat je een dag gewoon bijzonder kan maken voor iemand’

Vaardigheden op peil
“Na mijn studie verpleegkunde ben ik verdergegaan met zorgmanagement. Ik zit nu in het derde jaar en ik hoop volgend jaar bij Proteion af te studeren. Intussen houd ik in de weekenden mijn verpleegkundige vaardigheden op peil. Ik werk meestal om het weekend twee diensten en een aantal dagen in de schoolvakanties. Soms belt de roosteraar of ik ook een andere dag kan. Als het lukt, val ik dan in. Ondanks dat ik minder aanwezig ben dan mijn andere collega’s voel ik mij deel van het team. We stellen vragen aan elkaar en delen onze kennis en ervaringen. Met mijn team heb ik een goede band en dat heb je ook met de revalidanten. Ik kreeg eens een beschermengeltje van een mevrouw die hier revalideerde. Ze had het altijd bij zich, en ze vond dat ik het moest hebben. Dan heb je écht een verschil gemaakt, denk ik dan. Ik vind het mooi dat je een dag gewoon bijzonder kan maken voor iemand. Zo’n klik krijg je niet met de mensen die bij je aan de kassa komen als je in de supermarkt werkt.”

Een werkdag van Ulrike in zorgcentrum Proteion De Kreppel is geen dag hetzelfde. Vandaag helpt Ulrike uit in de huiskamer en ze helpt een cliënt bij zijn dagelijkse oefeningen:

Zorgstudenten gezocht
Proteion is op zoek naar zorgstudenten zoals Ulrike die naast hun studie of stage een leuke bijbaan in de zorg zoeken. Het verdient lekker, je doet veel ervaring op en je bouwt intussen een mooi cv op. Iets voor jou? Kijk eens naar de vacature op welkombijproteion.nl of bel met onze recruiter Tessa: 06-15196787. Er is heel veel mogelijk, we zoeken graag een plek die past bij jou, je studie en jouw flexibiliteit!