‘Mijn zorghart klopt nog steeds’


De Venrayse Ine van Tilburg (69) is inmiddels met pensioen. Ze werkte maar liefst 38 jaar bij Proteion in de thuiszorg. Maar wie denkt dat ze stopt met het zorgen voor het andere mensen heeft het mis. Vanwege het 100-jarig jubileum van Proteion blikken we met gepensioneerde medewerkers terug. We vroege Ine naar mooie herinneringen. “Zorgen voor andere mensen is het mooiste wat er is. Mijn zorghart klopt nog steeds.”

Mijn zorghart klopt nog steeds“In 2018 ging ik met pensioen. Maar ik kon het werken in de thuiszorg niet missen. Een kleine twee jaar heb ik nog op oproepbasis gewerkt. Daarna was het mooi geweest. Inmiddels werk ik als vrijwilliger bij Logeerhuis Kapstok in Venray. Daar draai ik avond- en nachtdiensten om mantelzorgers te ontlasten. Mijn zorghart klopt dus nog steeds. Dat is ook de reden waarom ik 38 jaar werkte in de thuiszorg.

‘De engel van de thuiszorg’

Een bijzonder moment was voor mij het weerzien met een dochter wiens ouders waren overleden. Zij waren cliënten in de thuiszorg. ‘Ha, daar heb je de engel van de thuiszorg’, zei ze toen ik haar een jaar na het overlijden van haar ouders weer trof. Ze vertelde dat ik veel voor haar ouders betekende. Het bieden van een luisterend oor deed hen goed. Dat ze dat tegen mij zei, vond ik heel speciaal. Het is een moment dat me altijd bijblijft. Ik ben dan nu met pensioen, maar blijf toch zorgen voor andere mensen. Dat is het mooiste wat er is.”

Lees ook101-jarige mevrouw Merckx woont nog steeds in haar boerderij