Dit is Paul: specialist ouderengeneeskunde


Dit is Paul. Een van de kartrekkers in het medisch leiderschapsprogramma van Proteion. Als specialist ouderengeneeskunde (SO) werkt hij voornamelijk in zorgcentrum RCG Roermond, op de afdeling somatiek. “Maar ik richt me op méér dan patiëntenzorg,” legt Paul uit. “Samen met collega’s geef ik vorm aan de kwaliteit van zorg. Het voelt echt of ik impact heb op de ouderenzorg. Dat maakt werken als SO bij Proteion gewoon bijzonder.” 

Terug naar Proteion

In september 2016 kwam Paul bij Proteion werken. Daarna liep hij stage bij een andere zorgorganisatie, en kwam hij voor een keuze te staan: blijf ik daar, of ga ik terug naar Proteion? Het besluit was snel gemaakt. “Proteion is een prettige organisatie. Niet te groot, niet te klein. Iedereen kent elkaar. Ook is er veel wederzijdse waardering, dat werkt gewoon heel goed samen. Daarom ben ik teruggegaan naar Proteion.” Sinds 2021 werkt Paul officieel als specialist ouderengeneeskunde in de verpleeghuiszorg. “Een beroep waarbinnen ik me in de volledige breedte kan ontwikkelen, maar ook van een aantal gebieden wel echt bijzondere kennis van zaken moet hebben,” vertelt Paul. “Dat vind ik zo mooi aan mijn vak.”

Écht contact met de cliënt

Op de afdeling somatiek werkt Paul samen met de verpleegkundigen, verzorgenden, betrokken medici of artsen in opleiding. “We kijken welke zorg passend is en stemmen deze zorg af met de bewoner zelf. Wat vindt hij belangrijk in zijn leven? Samen bepalen vind ik het mooiste deel van arts zijn. In het ziekenhuis heb ik dit ook gedaan, maar daar miste ik toch het opbouwen van echt contact met de cliënt, de diepgang. In het verpleeghuis leer je de bewoner echt kennen.” Paul werkt ook nauw samen met collega’s van de afdelingen voor psychogeriatrie en revalidatie. “Ik ondersteun collega’s waar mogelijk, overleg met hen over passende zorg en stem af met specialisten in de regio.”

‘Er liggen volop kansen om jezelf te ontwikkelen.’

Meedenken en ontwikkelen

Paul is meer dan alleen specialist ouderengeneeskunde. Als medisch leider zit hij ook aan tafel als er gesproken wordt over het beleid, de kwaliteit van zorg en belangrijke ontwikkelingen in de ouderengeneeskunde. “Iedere SO heeft zijn eigen interesse en takenpakket. Ikzelf werk aan het verbeteren van de zorg voor cliënten met somatische problemen. Samen met collega’s streef ik ernaar deze zorg zo efficiënt mogelijk te maken. Niet alleen met het oog op vergrijzing, maar ook om de zorg voor iedere individuele cliënt zo prettig mogelijk te laten verlopen. Bij Proteion krijg ik daar écht de ruimte voor. Er liggen volop kansen om jezelf te ontwikkelen. Jouw ambitie, jouw talent en jouw visie op zorg krijgen bij Proteion de ruimte. Dát maakt het medisch leiderschapsprogramma gewoon bijzonder.”

Jij ook? 

Het medisch leiderschapsprogramma van Proteion biedt ruimte om je als SO verder te ontwikkelen. Paul: “Binnen ons team zijn nieuwe collega’s meer dan welkom.” Ben jij iemand met ambitie en wil je echt iets toe kunnen voegen aan de ouderenzorg? Check onze vacature.