Zorgondernemer Anita Janssen: ‘Dankzij Proteion kan ik kleinschalige zorg lokaal aanbieden’


In het buitengebied van Kelpen-Oler, omgeven door rust en natuur, ligt Zorghoeve De Port. Een warm thuis voor mensen met dementie die permanent 24-uurs zorg nodig hebben. In 2013 koos eigenaresse Anita Janssen als eerste ondernemer voor het zorgondernemerschap ‘Powered by Proteion’. Dat betekent dat ze achter de schermen gefaciliteerd wordt door Proteion.

Continuïteit van zorg

“Het leuke aan zorgondernemerschap vind ik dat ik mijn eigen touch kan geven aan de zorg voor kwetsbare ouderen”, geeft Anita aan. “Ik ben zelf opgegroeid op een boerderij. Het is mooi om mensen te zien genieten van iets waar ik zelf ook heel gelukkig van word: de huiselijke beslommeringen, in de buitenlucht vertoeven, met dieren bezig zijn en de moestuin bijhouden. Continuïteit van zorg vind ik erg belangrijk. Ook als daar andere hulpverleners bij betrokken zijn. Zo moet een bewoner die bijvoorbeeld een gedragspsycholoog nodig heeft, hier altijd op kunnen rekenen. Ook hecht ik veel belang aan een sterke backoffice. Om dit alles te kunnen waarborgen ben ik in 2013 de samenwerking aangegaan met Proteion. En daar ervaar niet alleen ik, maar ook onze bewoners de voordelen van.”

Zorgondernemer Anita Janssen (l) biedt Kleinschalige zorg met Powered by Proteion
Zorgondernemer Anita Janssen (l) met dochter Maud en zoon Rens

Sterke backoffice

“Het is erg prettig om een grote hand in de rug te hebben. Van ondersteuning bij het opstellen van arbeidsovereenkomsten, het verzorgen van de salarisadministratie, support op het gebied van kwaliteit en regelgeving, tot een vraagbaak en sparringpartner. Ook ben ik blij met de ondersteuning die de afdeling Leren en Ontwikkelen van Proteion biedt bij het scholen en up-to date houden van mijn medewerkers. Door deze sterke backoffice kan ons team zich volop focussen op de bewoners. Ouderen krijgen bij ons de aandacht die zij verdienen en we kunnen voortdurend maatwerk bieden. Naasten vinden het prettig dat de zorg voor hun dierbare goed geregeld is. Dankzij Proteion kan ik kleinschalige zorg lokaal aanbieden, met de expertise van een grote instelling. Dat ontzorgt mij enorm, waardoor ik me kan focussen op zorginhoudelijke zaken en goed werkgeverschap.”

Gedeeltelijke bedrijfsovername

“Zo houd ik me bezig met de gedeeltelijke bedrijfsovername door mijn dochter Maud en zoon Rens. Beiden zijn ze super gedreven en gepassioneerd. Maud is verpleegkundige en gaat zich concentreren op het zorginhoudelijke stuk. Rens neemt vooral het facilitaire en financiële gedeelte voor zijn rekening. Mijn kinderen zijn al langer nauw betrokken bij onze kleinschalige woonzorgvoorziening. Het is fantastisch dat zij nu officieel onderdeel worden van De Port.”

Powered by Proteion

Klik hier voor meer informatie over Powered by Proteion. Benieuwd geworden naar Zorghoeve De Port? Lees hier meer over deze kleinschalige zorgonderneming.