Kleinschalige en lokale zorg, voor een vertrouwd familiegevoel


Door verpleeghuiszorg kleinschalig en lokaal te organiseren, kunnen mensen in hun vertrouwde omgeving de zorg krijgen die zij nodig hebben. Dat is waar Proteion in gelooft en naar handelt. Een van de manieren waarop Proteion invulling geeft aan deze visie, is door samenwerkingen aan te gaan met partners in de wijk. Maar ook door het ondersteunen van lokale zorgondernemers zoals PZL (Persoonsgerichte Zorg Limburg). “Mede dankzij Proteion kunnen wij kleinschalige zorg lokaal aanbieden, met de expertise van een grote zorgorganisatie.”

Zorgondernemers Ruurd van der Goot en Roger Bekkers bieden intensieve zorg, begeleiding en behandeling aan mensen met dementie en/of lichamelijke problematiek. “Dit doen we vanuit ons woonzorghuis Aan de Baan in Susteren en woonzorghuis Looiwinkel in Spaubeek, maar ook door middel van thuiszorg”, legt Ruurd uit. “Van origine zijn Roger en ik collega’s uit de ziekenhuiswereld. In 2017 zijn we het zorgondernemerschap aangegaan en strategisch partner geworden van Proteion.”

Zorgondernemers Ruurd van der Goot (staand) en Roger Bekkers (zittend vooraan)

Meer tijd voor zorg

Roger: “Proteion helpt ons de best mogelijke zorg te bieden door ondersteuning op het gebied van kwaliteit, zorgbeleid, ondersteunende systemen, administratie en facturatie. Hierdoor hebben we meer tijd over om in de zorg te steken en kunnen we onze cliënten hoogstaande, persoonsgerichte zorg bieden. Dit doen we met een klein team van vaste, vertrouwde gezichten. Samen vormen we een familie met de bewoners, in een prettige en huiselijke omgeving.”

Ruurd: “Dankzij de expertise van Proteion, heeft onze organisatie geen tussenlagen en staan we als zorgondernemers zelf met de voeten in de klei. Hierdoor zijn we erg betrokken bij onze cliënten en medewerkers, wat het familiegevoel versterkt. Het mooie is dat wij niet alleen van Proteion leren, maar zij ook van ons. Wij hebben veel aan de kennis en expertise van hun beleidsadviseurs en wij helpen hén om anders naar situaties te kijken en in oplossingen te denken.”

Een persoon, geen nummer

Een bewoner van woonzorghuis Aan de Baan vertelt: “Ze hebben écht de tijd en aandacht voor mij, geen gehaast, het is een goed team.” De aanpak van Ruurd en Roger biedt ook de naasten van bewoners rust. “Er is veel toewijding, respect en aandacht voor iedere bewoner. Mijn moeder is hier echt een persoon en geen nummer.”

“Na een kwaliteitsaudit binnen onze thuiszorg en woonzorghuis Aan de Baan scoorden we op alle prestaties goed”, zegt Ruurd. “Hierdoor bemachtigden we opnieuw het PREZO keurmerk Verpleging, Verzorging & Thuiszorg. Het auditteam gaf aan: ‘Woonzorghuis Aan de Baan mag zich tot de beste 10% van zorgorganisaties in Nederland rekenen. Wat hier gepresteerd wordt is ongelofelijk bijzonder’. We zijn erg blij met deze erkenning.”