‘Zorgen voor ouderen is me met de paplepel ingegeven’


Fien Hendriks uit Roggel ging in maart 2021 met pensioen. Ze werkte 48 jaar bij Proteion Hornerheide. De eerste jaren als ziekenverzorgster, tussen 1976 en 1989 als eerste ziekenverzorgster en daarna draaide ze nacht- en avonddiensten. We vroegen Fien hoe zij 100-jarig jubileum van Proteion beleeft. “Zorgen voor ouderen is me met de paplepel ingegeven.”

Proteion_FienHendriks: Zorgen voor ouderen is me met de paplepel ingegeven

“100 jaar Proteion is 100 jaar goede zorg. Dat is waar het om draait. Uiteindelijk worden de mensen gewoon heel goed verzorgd. Dat is en blijft bijzonder. Verder staat Proteion ook voor een positieve sfeer. Zowel met collega’s als met cliënten. Ik heb hier altijd met veel plezier gewerkt.”

Brand paviljoen Savelberg


“In 38 jaar bouw je een heleboel herinneringen op. De brand op paviljoen Savelberg in 1976 heeft diepe indruk gemaakt. Als ik vuur ruik, denk ik nog altijd aan die gebeurtenis terug. Maar de mooie herinneringen overheersen, zoals het werken op de zaterdag. De haren van de dames werden extra in de krul gezet. En de zondagse kleren werden voor iedereen klaargelegd. Zo zagen ze er op zondag extra mooi uit. Daar genoot ik van!”

De voldoening haal ik uit kleine momenten. Eén blik is dan vaak al genoeg

Zorgfamilie


“Ik ben geen dag met tegenzin gaan werken. En dat kwam vooral door de goede sfeer onder de collega’s. We konden voor 100 procent op elkaar vertrouwen. Ik kom uit een echte zorgfamilie. We waren thuis met vijf meiden. Allemaal werkten we in de zorg. Het zorgen voor andere mensen is me met de paplepel ingegeven. De voldoening haalde ik uit de kleine momenten. Eén blik is dan vaak al genoeg.”

Bijzonder


“Tot slot wil ik nog graag iets zeggen tegen al die medewerkers en vrijwilligers van Proteion. Ik neem mijn pet diep voor jullie af! Voor de medewerkers, maar zeker ook voor al die vrijwilligers die wekelijks komen. Dat is gewoon heel bijzonder. Daar mogen we trots op zijn!”