Thuiszorg C – ‘Ik heb nog geen moment spijt gehad’


Jacqueline Pijls (60) – Verzorgende C in opleiding

“Wat zou je de komende jaren nog graag willen? Dat was de vraag die mijn vorige werkgever stelde toen ik 60 werd. Het antwoord dat uit de enquête kwam, verraste me niet. Ik wist eigenlijk wel dat mijn hart bij de zorg lag. Ik deed niet voor niets al 10 jaar vrijwilligerswerk, eerst bij het Franciscus hospice in Weert en nu bij hospice ’t Plattelandshoés. Misschien moest ik dan toch de stap van de GGD naar de zorg zetten? Maar hoe kon dat zonder diploma? Loes Sijben, de coördinator van het Plattelandshoés, adviseerde me mijn CV naar Proteion te sturen.

‘Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn switch’

 

Inmiddels ben ik met de eenjarige opleiding Verzorgdende C gestart en werk ik in wijkteam Maasbree. Een topteam, waar ik me meteen thuis voelde. Het werken en studeren is best pittig, ook omdat de communicatie met school niet altijd vlot loopt. Ik moet ook wennen aan de versnipperde diensten. Gelukkig kan ik dat goed met mijn eerste wijkverpleegkundige bespreken. Na twee maanden deed ik de medicatietoets en mocht ik zelfstandig op pad.

Binnenkort word ik ook voor stoma- en insulinezorg geschoold. Die verdieping maakt mijn werk nog interessanter. Ik heb nog geen moment spijt gehad van mijn switch. Ik heb heel veel voldoening van mijn werk. En mijn leeftijd? Die is geen probleem. Integendeel, de cliënten waarderen mijn levenservaring juist.”

Heb jij interesse in de eenjarige opleiding tot Verzorgende? Kijk dan snel naar onze vacature.