‘Mijn hart ligt bij werken in de zorg’


Ine Geurts (55 jaar) werkt als verpleegkundige, praktijktoetser en praktijkopleider bij  zorgcentrum de Kreppel in Heythuysen. Deze verschillende functies brengen heel wat verantwoordelijkheden met zich mee. In dit verhaal lees je wat deze functies inhouden en hoe Ine is doorgegroeid binnen Proteion.  

Mijn hart ligt bij het werken in de zorg

Op zoek naar een passende oplossing

“Ruim 6 jaar geleden begon ik als verpleegkundige bij de Kreppel. Voor anderen zorgen vind ik het leukste wat er is. Deze baan was me dan ook op het lijf geschreven! Een aantal jaren geleden kreeg ik gezondheidsproblemen, waardoor ik fysiek minder aan kon. Als verpleegkundige moet je veel lopen en regelmatig zwaar tillen. Dit ging op den duur niet meer. Samen met mijn leidinggevende gingen we op zoek naar een oplossing die bij me past en die ik leuk vind.”   

Nog leuker én uitdagender

“Inmiddels heb ik verschillende functies met diverse verantwoordelijkheden en taken. Zo werk ik 8 uur per week als verpleegkundige waarvan 3 uur als praktijktoetser, 16 uur per week als praktijkopleider. Op deze manier kan ik alsnog zelf in de zorg werken, zonder dat het te zwaar wordt. Mijn werk is eigenlijk nóg leuker en uitdagender geworden!”   

Bijdragen aan goede zorg in de toekomst

“Als praktijkopleider houd ik me bezig met alles rondom de leer- en opleidingsprocessen. Zo heb ik regelmatig overleg met de werkbegeleiders van de leerlingen en stagiaires en met andere praktijkopleiders. Samen kijken we of de opleidingen goed verlopen en of er ergens extra hulp of ondersteuning nodig is. Dit vraagt wel om een helikopterview! Het leukste hieraan is dat ik indirect bijdraag aan goede zorg in de toekomst.”  

Verpleegtechnische handelingen toetsen

“Sinds 1 januari 2022 ben ik ook praktijktoetser geworden. Als praktijktoetser toets ik collega’s op de werkvloer op het uitvoeren van risicovolle verpleegtechnische handelingen. Binnen de zorg zijn werknemers namelijk verplicht om eens in de 3 jaar getoetst te worden op bepaalde handelingen, om hun bevoegdheden te behouden. Zo blijft de kwaliteit van de zorg goed en worden kennis en vaardigheden op peil gehouden. Bij het afnemen van deze toetsen leer ik ook zelf nieuwe dingen! Zo laten collega’s mij wel eens iets nieuws zien, zoals manieren om een handeling voor een bewoner aangenamer te laten verlopen.”  

werken in de zorg

Een aparte oefenkamer

“Zowel voor leerlingen en stagiaires als voor collega’s die getoetst worden, heb ik samen met een collega verpleegkundige binnen de Kreppel een aparte ‘oefenkamer’ gemaakt. Deze kamer lijkt op die van een bewoner, maar dan met een dummy. Hier staan ook alle spullen die nodig zijn voor het toetsen en het oefenen, bijvoorbeeld verband, katheters en spuiten. Dit maakt het uitvoeren van handelingen nóg realistischer.”

Hart voor werken in de zorg

“Mijn hart ligt bij het werken in de zorg. Binnen Proteion is er echt gekeken naar wat bij me past. Mijn werk is ontzettend uitdagend en het geeft me veel voldoening. Nu kan ik mijn collega’s, leerlingen en stagiaires ondersteunen en tevens zorgen voor de bewoners. Die combinatie vind ik geweldig!”   

 

Wil jij graag werken of doorgroeien in de zorg? Kijk dan eens tussen onze openstaande vacatures. Wie weet zit jouw droombaan erbij!