Michelle Wijnands over jubileumroute: ‘Het Munsterplein geeft een warm gevoel’


Als eerste wijkverpleegkundige stuurt Michelle de thuiszorgteams van Herten, Roerdalen en Roermond (binnenstad) aan. Roermond kent ze dus op haar duimpje. Ter gelegenheid van het jubileumjaar van Proteion stelde ze een jubileumroute samen. De start van de jubileumroute is op het Munsterplein.

Vrouw loopt over plein
Michelle op het Munsterplein

“Het Munsterplein is niet alleen het startpunt van de stadswandeling. Voor mij is vaak het begin van de dag. Het is mijn favoriete plek in Roermond. Als ik hier vroeg in de ochtend kom, krijg ik meteen een warm gevoel. Bij de meeste cliënten in de binnenstad, heb ik ook uitzicht op de Munsterkerk. Heel bijzonder!”

Proteion is een grote organisatie, maar het voelt niet zo

Volop mogelijkheden

“In 2014 begon ik in de thuiszorg en sinds 2017 ben ik eerste wijkverpleegkundige. Dat betekent dat ik de teams aanstuur én zelf ook als verpleegkundige de wijk inga. Dat bevalt harstikke goed. Proteion is een grote organisatie, maar het voelt niet zo. De lijntjes zijn kort, ideeën zijn altijd welkom en we krijgen volop mogelijkheden. Zo zijn er in de thuiszorg veel jonge leidinggevenden, typerend voor Proteion.”

Dankbaar werk

“In de thuissituatie van cliënten iets betekenen, is dankbaar werk. Het is gewoon bijzonder werk. Je komt bij mensen op bezoek en je bouwt écht een band op. Het is prachtig als cliënten je na een bezoek bedanken en vragen wanneer je opnieuw komt. Dat is waarvoor je het doet.”

Standswandeling

“Onze binnenstad ademt historie. Zo zie je halverwege de route op de Markt de kathedraal van Roermond, gebouwd in 1410. Aan het einde van de wandeling loop je langs de Roerkade. Maar er is méér. Het uitzicht vanuit de Maasboulevard, het monumentale pand De Steenen Trappen op de Neerstraat en de parkjes zijn de moeite waard om even te stoppen. En als afsluiting op een van de terrasjes van het Munsterplein koffie met een lekker stuk vlaai bestellen!”

Benieuwd naar alle jubileumroutes van Proteion? Klik dan hier!