Mevrouw Haffmans-Gielen 100 jaar: ‘Het overkomt je!’


Feest. Woensdag 12 mei, op de dag van de zorg, werd mevrouw Haffmans-Gielen uit Helden 100 jaar. En dat in de jubileumweek van Proteion. Dat is toch gewoon bijzonder? Wij feliciteerden haar via de telefoon. 

Mevrouw aan tafel

“Ik heb al een heleboel felicitaties mogen ontvangen. Daarvoor wil ik iedereen bedanken. Hoe het is om 100 jaar te worden? Ag, het overkomt je. Het is niet iets wat ik altijd perse gewild heb. Maar nu het eenmaal zover is, is het natuurlijk wel leuk.”

Thuiszorg Proteion

“Ik krijg al een tijd thuiszorg van Proteion. Wat ik daar van vind? Nou, het zal wel moeten, hé! Nee, maar even serieus. Het is harstikke fijn en het zorgt ervoor dat ik veilig thuis woon. 100 jaar geleden was dat niet mogelijk. Ik ben dankbaar voor de hulp die ik krijg van de mensen van Proteion.”

Schrijf maar niet te veel op. Ieder mens heeft zijn eigen verhaal en is net zo bijzonder

Geboorteplaats

“Ik woon in Helden, maar ik ben geboren in Heythuysen. Ik ging naar school in Sittard. Op de fiets. Dat doet de jeugd niet meer hé? Na de bevrijding ben ik afgestudeerd als maatschappelijk werker. En later was ik lang actief bij het Rode Kruis in Venlo. In 100 jaar is veel gebeurd, maar schrijf maar niet te veel op. Iedere mens heeft zijn eigen verhaal en is net zo bijzonder.”

Bezoek

“Op mijn verjaardag zijn een aantal van mijn kinderen en kleinkinderen op bezoek geweest. En ik heb ze ook nog iets te eten en drinken gegeven, haha. We moeten er niet te veel aandacht aan besteden. Het komt zoals het komt. Vooruit plannen doe ik ook niet meer. Daarvoor heb ik te veel meegemaakt. Daarom zeg ik altijd: ‘De dage kómme wie ze kómme’.”

Lees ook: 101-jarige mevrouw Derkx woont nog steeds in haar eigen boerderij