Gewone / bijzondere werkdag: Marleen Schaefer


In ‘gewoon bijzonder’ vertelt een collega over een gewone én een bijzondere werkdag bij Proteion. Dit keer is dat Marleen Schaefer, verzorgende IG bij RCG. Marleen was op vrijdag 16 juni 12,5 jaar in dienst en vierde dat op bijzondere wijze: ze verraste haar collega’s met een live optreden. 

Naam: Marleen Schaefer (56)
Werkt: als verzorgende bij RCG
Woont: in Roermond
Houdt van: paardrijden en het leven vieren!

Gewone werkdag: 15 juni

”Vandaag ben ik zoals altijd om 06.45 uur bij RCG. Samen bekijken we wat de stand van zaken is, maken we afspraken en gaan we aan de slag. Een dag bij RCG is nooit hetzelfde. Hier is altijd reuring! En dat is precies wat het leuk en uitdagend maakt. Tegelijkertijd maakt het een dag zoals vandaag ook zwaar. Het is dat ik graag sport, maar eigenlijk hoeft het vanavond niet meer. Mijn teller geeft aan het einde van de dag 28.000 stappen aan.

Ik heb vandaag weer veel gezien. Ik hielp collega’s met complexe zorgvragen, verzorgde cliënten en stond families te woord. Mensen helpen geeft een goed gevoel. Dat is waar je het voor doet. Ik werkte eerder acht jaar in Duitsland, vervolgens in de thuiszorg en nu bij RCG. Ik heb het hier super naar mijn zin. Zeker ook door het geweldige team. Éen van de weinige positieve zaken van de coronapandemie is dat we als team naar elkaar zijn toegegroeid. En vanavond? Toch nog even sporten! Ik heb een eigen paard. En daar rijd ik bijna elke dag op. Heerlijk om de dag zo af te sluiten!”

Bijzondere werkdag: 16 juni

”12,5 jaar in dienst. Het was zover! Een groot feest was niet mogelijk, maar het ging niet zomaar voorbij. Ik kreeg felicitaties van collega’s: appjes, telefoontjes en lieve woorden. Samen vlaai eten ging helaas nog niet. Toch besefte ik dat het een mijlpaal is. 12,5 jaar in dienst is niet vanzelfsprekend. Mensen die mij kennen, weten dat ik aanwezig ben als er iets te vieren is. Later dit jaar heb ik met mijn collega Jorgo, die afscheid nam, wel iets georganiseerd.En wat niemand verwachtte: samen met collega Bas hebben we een klein optreden gegeven. We zongen ‘Dokter Bernhard’. Ik trad op als Bonnie St. Claire, Bas als Ron Brandsteder. En we zongen het live, geen playback! De hilariteit in de zaal was natuurlijk groot! Het feestje wsa vanwege de coronamaatregelen in een klein gezelschap. Maar het was hartstikke leuk!

De afgelopen 12,5 jaar zijn voorbij gevlogen. Ik kijk er met veel plezier op terug. Ik prijs me gelukkig dat ik in zo’n ontzettend fijn team terecht ben gekomen. Ik hoop dan ook dat ik tot mijn pensioen hier mag blijven werken. En ik kijk ernaar uit dat de coronamaatregelen opgeheven worden. Zodat de cliënten weer volop kunnen genieten en de druk op de zorg iets afneemt. Dat zou een opluchting zijn!”