Ellen maakt met leerwerktraject overstap naar de zorg


Na jaren werkzaam te zijn geweest als zelfstandig horecaondernemer besloot Ellen (45) de overstap naar de zorg te maken. Ze volgde de opleiding Verzorgende IG via Proteion en werkte tegelijkertijd betaald in zorgcentrum Libermannhof in Gennep. Inmiddels heeft Ellen haar diploma behaald en is ze nog iedere dag blij met de stap die ze heeft gemaakt. 

“Ik heb heel lang in de horeca gewerkt. Het was superleuk, maar ik wist ook dat ik dit werk niet tot mijn 70ste wilde blijven doen. Voor mijzelf was snel duidelijk dat ik in de ouderenzorg aan de slag wilde gaan. Nadat ik een dagje had meegelopen bij Proteion Libermannhof, wist ik het zeker. Zij boden mij vervolgens een leerwerktraject aan. Ik dacht dit is mijn kans. Zo kan ik mij verder ontwikkelen als zorgmedewerker.”

“Aan het begin van de opleiding moest ik wennen om weer in de schoolbanken te zitten. Het was immers een tijd geleden. Ik moest met name wennen aan werken met een computer en thuis de balans vinden. Door te doen word je daar handiger in. Je moet je eigen weg daarin vinden. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren en vond het geen straf om aan school te werken. Bovendien kun je dankzij het leren en werken tegelijkertijd alles wat je leert meteen toepassen in de praktijk. Dat geeft dan ook weer motivatie, want het is mooi om te zien dat bewoners ervan opbloeien. Bijvoorbeeld in het stimuleren van zelfredzaamheid.”

“Als ik zie wat dit traject mij heeft gebracht, had ik dit niet willen missen.”

“Ik werk op dit moment bij zorgcentrum Libermannhof in Gennep. Lekker dichtbij huis. Ik heb het heel erg naar mijn zin. Iedere dag zijn er bijzondere momenten. Het zit ‘m vaak in kleine dingen. Samen lachen of een activiteit doen waarbij je ziet dat een bewoner uit zijn schulp komt. Dat maakt deze baan betekenisvol. Als ik zie wat de opleiding mij heeft gebracht, had ik dit niet willen missen. Ik ben ervan overtuigd dat als je iets wilt en ervoor wilt gaan dit leerwerktraject absoluut de moeite waard is.”

Wil jij net als Ellen de overstap naar de zorg maken? Lees meer informatie over werken en leren bij Proteion en begin binnenkort aan een gewoon bijzondere uitdaging.