De vele gezichten van Whitney’s werkweek


In de rubriek ‘De vele gezichten’ laten we de vele gezichten van werken bij Proteion zien. Want geen dag is hetzelfde. En dat komt door die kleine dingen die elke dag gewoon bijzonder maken. Whitney van de Laarschot neemt ons mee in haar afwisselende werkweek.

Whitney is 33 jaar oud en woont samen met haar partner Rob, dochter Jess en zoon Raff in Herten. Ze werkt al 14 jaar bij Proteion. Momenteel werkt ze als klantadviseur bij het klantcontactcentrum (KCC) en als intern auditor. Ook is ze lid van de ondernemingsraad.

Start van de werkweek

“De werkweek start met het uitvoeren van een interne audit voor wijkteam Helden-Panningen. Ik ga mee op route en heb er veel zin in. Ik werk voornamelijk op kantoor, dus ik kijk iedere week uit naar deze leuke afwisseling. Tijdens de route kijk, luister en knoop ik een gesprek aan met cliënten. Ik stel vragen die betrekking hebben op de auditthema’s van dit jaar. De cliënt en mantelzorger geven aan dat ze tevreden zijn over de geleverde zorg. Dat doet mij goed, want daar doen we het voor. Terug op kantoor halen we nog meer input op en werken deze uit in een rapportage. Hierbij hebben wij oog voor zaken die goed gaan, maar ook voor verbeteringen. We eindigen deze werkdag met de voorbereidingen van de volgende audit. Samen met mijn collega bespreek ik hoe bijzonder dit werk is. We mogen elders een kijkje in de keuken nemen en in gesprek gaan met cliënten en mantelzorgers. We mogen dankbaar zijn voor de toppers van de thuiszorg! Dat werd ook bevestigd door een mantelzorger vanochtend. ‘Ik ben blij dat ze er zijn, want zonder hen kan mijn vrouw niet meer thuis wonen.’ Voor de zorgmedewerkers misschien vanzelfsprekend, maar hoe bijzonder dat deze meneer dit uitdraagt!”

De dag voldaan afsluiten

“Vandaag start ik mijn dag op de afdeling KCC op het dienstencentrum in Horn. Het KCC is één afdeling, bestaande uit klantcontact, klantbeheer en klantadvies. We starten dagelijks met een werkoverleg en verdelen de taken waarmee we vervolgens aan de slag gaan. Ik begin met de voorbereidingen van een GRZ-opname. Ik informeer de betrokken partijen en zorg dat de administratieve zaken in orde zijn. Tussendoor krijg ik enkele telefoontjes over uiteenlopende zaken. Deze telefoontjes handel ik af en informeer de juiste collega’s hierover. Ook houd ik tussendoor de mailbox in de gaten. Alle activiteiten worden in een systeem bijgehouden, zodat collega’s kunnen zien wat er besproken is. Tijdens mijn pauze ga ik even shoppen in Heythuysen. Vind ik leuk om te doen. In de middag behandel ik een zorgcrisis. Een uitdagende case. Binnen onze mogelijkheden onderzoek ik in samenwerking met de nodige collega’s van verschillende afdelingen wat ons plan van aanpak gaat zijn. Het is even heel erg druk maar door goed overleg, een goede verdeling van taken en de juiste prioritering, is het toch gelukt om binnen onze mogelijkheden zaken tot een goed einde te brengen. Dit geeft mij energie en voldoening. Op naar morgen, dan heb ik een dag scholing met de OR.”

“Tijdens mijn pauze ga ik even shoppen in Heythuysen. Vind ik leuk om te doen.”

Nieuwe kennis opdoen

“Vandaag heb ik de hele dag scholing met de OR. Ik vertrek vroeg van huis en haal een collega OR-lid op. Samen rijden we naar Venlo, naar het van der Valk hotel waar de scholing plaatsvindt. De OR heeft sinds vorig jaar november enkele nieuwe leden erbij. We hebben vooraf samen besproken waar de behoefte ligt m.b.t. de scholing. Wat is voor ons als OR, als stem voor onze achterban, alle medewerkers van Proteion in alle functielagen, van belang? Het is een interessante, leuke dag en met heel wat meer kennis op zak, sluiten we deze dag samen af.”

Met een fijn gevoel het weekend in

“Vandaag, als klantadviseur in Horn aan de slag. Ik begin de dag met een teamoverleg over beschikbare appartementen en lopende casuïstiek. Het is een dag met veel telefoontjes en e-mails. Deze gaan vooral over thuiszorgaanvragen. Helaas kunnen we enkele aanvragen niet accepteren vanwege de beperkte beschikbaarheid. Na een heerlijke wandeling in het bos tijdens de middagpauze ontvang ik een aanmelding voor geriatrische revalidatie vanuit het ziekenhuis, deze verwerk ik in het systeem en stuur deze ter beoordeling naar de artsen. Aan het einde van de dag krijg ik akkoord op de GRZ-casus van begin deze week. In overleg met collega’s besluit ik deze nog te gaan voorbereiden, ziekenhuis blij, cliënt en familie blij, heerlijk gevoel om zo het weekend in te gaan! Ik kijk uit naar de Proteion familiedag bij Toverland morgen… ontzettend veel zin in! Erg leuk om samen met alle collega’s en het gezin zo samen te zijn.”

Word jij mijn collega?
Jij. Met alles dat je bent en in je hebt. Zorgmedewerker, vriend(in), enthousiasteling, sociaal persoon. Het zijn die vele gezichten waarnaar wij op zoek zijn. Daarmee maken jij en wij samen elke dag gewoon bijzonder. Met elkaar, voor onze cliënten. Bekijk alle vacatures op www.welkombijproteion.nl/vacatures.