De vele gezichten van Maartje haar werkweek


In de rubriek ‘De vele gezichten’ laten we de vele gezichten van werken bij Proteion zien. Want geen dag is hetzelfde. En dat komt door die kleine dingen die elke dag gewoon bijzonder maken. Maartje Arkenbout, 1e wijkverpleegkundige in de regio Venlo-Beesel, bijt het spits af en neemt ons mee in haar werkweek.

Start van de werkweek

“Het is maandag. Ik begin mijn werkdag op kantoor met een kop thee. Iedere maandagochtend komen we samen met alle 1e wijkverpleegkundigen om de bijzonderheden van het afgelopen weekend door te nemen. Zo’n overleg met collega’s is belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er bij iedereen speelt. Zo kunnen we samen kijken of er rekening gehouden moet worden met bepaalde zaken. Na het overleg beantwoord ik een aantal e-mails en orden ik mijn mailbox om overzicht te krijgen over mijn werkdag. Daarna ga ik aan de slag. Vandaag was ik mij ervan bewust dat wij ontzettend nauw samenwerken met de teamondersteuners en realiseerde mij dat zij onze steun en toeverlaat zijn in de administratieve processen. Door de teamondersteuners kan alles goed doorlopen. En dat is bijzonder.”

Bijzondere samenwerkingen

“Deze dinsdag start ik mijn dag bij het recruitmentteam. Ze vragen of er plek is voor een leerling die graag haar opleiding wil afmaken. Ik kijk altijd uit naar nieuwe collega’s die hun ambitie in de zorg willen waarmaken. Dus plan ik, na het bekijken van haar cv, een afspraak met haar in. Vervolgens ga ik door naar de afdeling HR, waar je terecht kunt voor personeelszaken. Met HR is het altijd fijn samenwerken. Verder werk ik vandaag, zoals gewoonlijk, intensief samen met de wijkverpleegkundigen uit de regio. Zij zijn samen met alle medewerkers het kloppende hart van de regio. Samen zorgen zij ervoor dat alle aanvragen zorgvuldig worden behandeld en dat de administratie in orde is.”

“Ik kijk altijd uit naar nieuwe collega’s die hun ambitie in de zorg willen waarmaken.”

Betrokkenheid bij projecten

“Op woensdag is het rustig, omdat veel collega’s vandaag vrij zijn. Ik ga vandaag aan de slag met de uitwerkingen voor een projectgroep. Als 1e wijkverpleegkundige ben ik o.a. betrokken bij het project de Zelfredzaamheidskoffer. Ik heb een overleg waarin we nadenken over de scholing die wij aan collega’s willen aanbieden. Ook overleg ik met een collega die gaat over de opleidingen. Bij het project komen ook andere werkzaamheden kijken, zoals informatie opvragen of een student zoeken die graag onderzoek wil doen naar het effect van de inzet van de koffer. Later op de dag bel ik nog met een dochter van cliënten. Zij maakt zich zorgen. Vaak is een goed gesprek voldoende om zorgen weg te nemen, maar het is wel belangrijk dat men gehoord wordt.”

Een dag vol overleggen

“Donderdag is een dag vol overleggen. Dit doen we in wisselende samenstellingen. Soms sluit HR aan en soms de 1e thuisbegeleider. Er vindt ook regelmatig een MT-overleg plaats waarin de financiën worden besproken met als doel om als organisatie zo gezond mogelijk te blijven. Ook het financiële aspect is dus een belangrijk onderdeel van mijn werkzaamheden. Ik probeer vandaag, tussen alle hectiek door, me ook te richten op de collega’s die op het kantoor aanwezig zijn. Het is belangrijk dat collega’s zich gehoord en gezien voelen op het moment dat zij het kantoor in Tegelen binnenwandelen. Later deze dag heb ik nog een overleg met de regiomanager. Voor de regio Venlo-Beesel is dat Mieke Hoeijmakers. We bespreken belangrijke zaken over de bedrijfsvoering, maar er is ook ruimte voor persoonlijke leervragen. Als regiomanager is Mieke erg benaderbaar en ze is goed op de hoogte van wat er speelt binnen de regio. Ze is betrokken en schakelt snel. Bij iedere uitdaging is Mieke de verbindende factor.”

Mijn vrije dag

“Vrijdag is mijn vrije dag. Ik sport regelmatig om zowel lichamelijk als geestelijk fit te blijven. Ik ben net terug van een fietsreis in India waar ik heb gefietst tot 4600 meter hoogte in de Himalaya. Een bijzonder mooie ervaring! In de keuken een vegetarisch gerecht bereiden dat is mijn passie. Ik houd van heerlijk (uit)eten! Waarna ik ’s avonds op de bank in een filosofisch boek duik om beter te begrijpen wat er allemaal in de wereld gebeurt. Ook houd ik enorm veel van reizen, met name van Scandinavië voor de ruimte en rust.”

Word jij mijn collega?
Jij. Met alles dat je bent en in je hebt. Zorgmedewerker, vriend(in), enthousiasteling, sociaal persoon. Het zijn die vele gezichten waarnaar wij op zoek zijn. Daarmee maken jij en wij samen elke dag gewoon bijzonder. Met elkaar, voor onze cliënten. Bekijk alle vacatures op www.welkombijproteion.nl/vacatures.