Brigitte Asselberghs viert 40-jarig jubileum: ‘Ik wil iets betekenen’


Honderd jaar Proteion betekent honderd jaar aan bijzondere verhalen van collega’s. In het jubileumjaar gaan we in gesprek met medewerkers, die net zoals Proteion, iets te vieren hebben. Brigitte Asselberghs viert dit jaar haar 40-jarig jubileum bij Proteion. Ze is welzijn coördinator vrijwilligerszorg voor de gemeenten Horst aan de Maas en Venray.

Portretfoto van Brigitte Asselberghs

“Om het te ‘vieren’ hebben we een Teams-vergadering belegd. Samen met collega’s hebben we een broodje gegeten, een glaasje jus d’orange gedronken en gezellig met elkaar gepraat. Veertig jaar moet je natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Ik ben blij dat we, ondanks alle beperkingen, er op deze manier toch bij stil hebben gestaan.”

Lieve reacties

“Ik heb veel leuke reacties gekregen. Van een aantal ex-collega’s kreeg ik een mooie bos bloemen en een lief kaartje. Met hen heb ik nog altijd regelmatig contact, maar ik had niet verwacht dat ze hier aan gedacht hadden. Het was voor mij een totale verrassing, echt heel bijzonder! Daarnaast is een oud-collega op bezoek geweest en hebben we samen herinneringen opgehaald. Heel leuk!”

Het geeft een kick als we mensen hun dankbaarheid uiten als we ze succesvol hebben geholpen

Moeilijke hulpvragen

“Ik ben in Venlo begonnen als leidster bij de gezinsverzorging en bejaardenhulp. 23 jaar was ik. Dat was een andere periode. In die tijd voerden we discussies of verzorgenden méér dan twee verschillende hulpvragers per week konden bezoeken. Nu doen we er vijf tot zes per dag. Iets kunnen betekenen voor mensen met moeilijke hulpvragen, daar gaat het voor mij om. Als we dan iemand succesvol kunnen helpen en de mensen die dankbaarheid uiten, geeft dat een kick!”

Werken op een ‘normale’ manier

“In de gemeente Horst aan de Maas en Venray ben ik 1 december 2020 gestart als coördinator vrijwilligerszorg. Ik had er heel veel zin in om nieuwe mensen te ontmoeten, maar dat is vanwege de maatregelen nog maar beperkt het geval. De komende jaren hoop ik vooral dat we ons werk weer op een ‘normale’ manier kunnen uitvoeren en dat we elkaar persoonlijk kunnen ontmoeten. Daar kijk ik naar uit!”

Op naar 200 jaar Proteion

100 jaar Proteion
“100 jaar Proteion is een lange tijd. En dan te bedenken dat ik daarvan bijna de helft heb meegemaakt. Door de breedte van de organisatie heb ik de mogelijkheid gekregen om in die veertig jaar verschillende functies te bekleden. Het is nooit saai geweest. Dat is de belangrijkste reden waarom ik veertig jaar bij één werkgever zit. Ik zou zeggen: ‘Op naar 200 jaar Proteion!”