100% Frank – gewoon bijzondere hobby


Frank, coördinator Vastgoed bij Proteion, is naast zijn werk het liefste bezig met zijn gewoon bijzondere hobby: bakken. Hij gaat 100% voor deze hobby, en dat zie je terug in de lekkernijen die hij maakt.

Frank: “Bakken geeft me ontspanning en is me met de paplepel ingegoten. Mijn grote inspiratiebron is altijd mijn moeder geweest. En nog steeds wisselen we regelmatig recepten uit. Inmiddels bak ik al 30 jaar. Zowel zoete als hartige taarten, maar ook cakes en koeken.”

Samen bakken

Toen de kinderen klein waren, maakte ik voor iedere verjaardag een mooie creatie. Bijvoorbeeld een prinsessen of lego taart. Helemaal blij en enthousiast waren de kinderen dan. Daar doe je het toch voor! Nu ze groter zijn, vinden ze het nog steeds heel leuk als ik een taart voor ze bak. Mijn dochter is inmiddels ook een fervent bakster. Samen staan we geregeld in de keuken om iets lekkers te maken. Mijn favoriet is een chocoladetaart of een stevige taart met meerdere smaken. Tegenwoordig zoek ik de uitdaging om met andere ingrediënten te werken. Inspiratie haal ik uit tv-programma’s zoals 24kitchen (Rudolph van Veen), Heel Holland Bakt en internet.”

Trots

Frank is trots op de vele taarten die hij heeft gemaakt voor zijn kinderen, maar één taart is hem in het bijzonder bijgebleven. “Tijdens een dorpsquiz moest er een taart gebakken worden. Deze heb ik voor ons dorpsteam gemaakt. Het was een chocoladetaart met meerdere lagen. Zelfs de pasta had ik zelf gemaakt. De moeilijkheidsgraad van de taart was erg hoog door de eigen gemaakte samenstelling en de verschillende lagen. Het mooie was dat de bakker in het dorp zeer te spreken was over deze taart en zich afvroeg waar deze gekocht was. Met trots was ons team de winnaar van deze taartenbakkersopdracht. Een mooie mijlpaal die ik niet zal vergeten.”

Mee bakken met Frank? Klik dan hier voor een van zijn favoriete recepten van 24kitchen, waarmee je een heerlijke chocoladetaart met aardbeien en meringue maakt!