Milo: trouwe viervoeter van De Merwijck


Al van pups af aan, neemt Jeanine Peeters – Muileman, verzorgende IG bij zorgcentrum Proteion De Merwijck in Kessel, haar Milo mee naar het zorgcentrum. Jeanine werkt sinds de opening (ruim 12 jaar) bij De Merwijck. Ongeveer 3 jaar geleden kreeg ze Milo. Sindsdien is hij niet alleen Jeanines favoriet: ook de bewoners zijn dol op hem. En Milo? Hij geniet volop van alle aandacht!

‘Onze favoriet’

Meneer Roddeman voelt zich nog meer thuis dankzij de trouwe viervoeter. “Milo ligt vaker voor mijn deur of op mijn kamer. Dan weet ik automatisch dat Jeanine er is, nog voordat ik haar zelf heb gezien! Het leuke vind ik dat Milo er gewoon bij hoort. Het is echt de huishond van De Merwijck. Ik heb vroeger altijd honden gehad. Toen ik naar het zorgcentrum verhuisde, was ik erg blij toen ik Milo zag en hoorde dat hij vaker op bezoek komt. Inmiddels weet hij zijn weg naar mij wel te vinden. Iedere ochtend eet ik mijn ontbijt en weet Milo dat ik zijn lieve koppie niet kan weerstaan. Hij is gek op kokosbrood! Van Jeanine moet hij nu wel een klein beetje oppassen voordat hij te zwaar wordt. Dat hij zo verwend zou worden, was ook wel te verwachten. Hij is zo lief, een echte allemansvriend en de favoriet van ons allemaal!”

‘Leven in de brouwerij’

Ook mevrouw Hendrikx vindt het fijn als Milo er is. “Hij brengt wat leven in de brouwerij! Een hond zorgt voor een andere sfeer, zeker ook in een zorgcentrum. Het leukste vind ik nog dat Milo zich zo thuis voelt. Hij heeft hier zijn eigen hoekje, met speeltjes en een mand. Eigenlijk zie ik hem daar niet vaak liggen. Meestal speelt hij gezellig in de woonkamer en komt hij erbij als we tv kijken of aan tafel zitten. Ik heb vroeger altijd een hond gehad. Het zijn trouwe dieren die je echt veel plezier kunnen brengen. Ze laten je minder eenzaam voelen en doen van die gekke dingetjes waar je gewoon hard om moet lachen. Milo weet inmiddels ook wel dat we dol op hem zijn. Hij wordt flink verwend met lekkere dingetjes en veel aaitjes over zijn bol. Ook onze familieleden en kleinkinderen vinden het fantastisch. Het voelt hier zo toch meer als thuis!”

Gewoon bijzonder

En Jeanine is ook blij dat Milo zo’n mooie bijdrage levert in het zorgcentrum. “Hij is er echt aan gewend om met me mee te gaan als ik moet werken. Milo gaat twee dagen achter elkaar mee naar De Merwijck. De derde dag blijft hij thuis. Dan kan hij even bijkomen. In een zorgcentrum zijn toch veel prikkels! Hij is erg gehecht aan alle bewoners. Als iemand ziek of stervende is, merkt Milo dit. Hij gaat dan vaker naar de kamer van de bewoner en gaat zich daar liggen. Ik denk dat hij dit doet om een oogje in het zeil te houden en om de bewoner te steunen. Dat is zo mooi om te zien. Het bijzondere is dat we Milo allemaal van pups af aan kennen. Zowel de collega’s en bewoners als ikzelf hebben hem zien opgroeien. Dat maakt ook dat hij zich hier zo op zijn gemak voelt. Ik vind het mooi om te zien hoe hij geniet van alle aandacht en hoe de bewoners en collega’s weer genieten van zijn aanwezigheid. Samen met Milo maken we de dagen gewoon bijzonder!”

Milo_hond_van_de_merwijck