Snel helemaal thuis in Hoenderpark


Ze wonen er nog maar kort, maar toch voelen ze zich al helemaal thuis in hun splinternieuwe appartement in Hoenderpark in Ottersum. Een kleinschalig complex met negentien serviceappartementen waar Martin en Annie Cuijpers en Rob en Marja Penders als een van de eerste bewoners een plekje vonden. “Een verhuizing met het oog op de toekomst”, begint mevrouw Cuijpers.

Hoenderpark_oog_op_de_toekomst

‘Fijn wonen met het oog op de toekomst’

Samen met haar man woonde ze in een wat ouder appartement in het centrum van Gennep. Het appartement was echter alleen met een trap bereikbaar en dat baarde mevrouw Cuijpers (76)  zorgen. Ze heeft een ziekte die haar spieren aantast en hoewel ze daar nu nog weinig hinder van ondervindt, kan dit in de toekomst zomaar anders zijn. “Straks kan ik niet meer naar beneden, was de gedachte die steeds vaker in me opkwam. Dan zit ik hier opgesloten.”

Met dank aan hun dochters

Het was uiteindelijk de dochter van meneer en mevrouw Cuijpers – ze woont met haar gezin bij  Hoenderpark om de hoek –  die haar ouders in de zomer van 2021 op de bouw van de huurappartementen wees. Ze waren direct enthousiast, maar vervolgens zetten ze het idee ook weer snel uit hun hoofd. “Om daar te wonen, moet je een zorgindicatie hebben. Dat is dus niks voor ons, dachten we. Maar via Proteion Schoon kregen we al hulp in de huishouding en na een gesprek met een wijkverpleegkundige was het duidelijk: dat in combinatie met een eventuele toekomstige behoefte aan zorg was voldoende.”

Ook Rob en Marja Penders hoorden voor het eerst via hun dochter van Hoenderpark. “We kregen een appje van haar”, vertelt meneer Penders (71). “Ottersum, dacht ik. Waar ligt dat dan? We hebben altijd in de buurt van Rotterdam gewoond en de laatste paar jaar in Nuenen in een seniorenflat, er ging dus niet direct een belletje rinkelen.”

Toen meneer Penders het opzocht, bleek het echter in de buurt te zijn van waar zijn dochter woont, dus hier hadden hij en zijn vrouw wel oren naar. En op 5 december vorig jaar, ook na een gesprek met een wijkverpleegkundige van Proteion, was het zover: ze kregen de sleutel van hun nieuwe appartement.

Gericht op de toekomst

Het echtpaar Penders heeft wel een zorgindicatie. Mevrouw Penders (66) is noodgedwongen veel aan bed gebonden en naar buiten kan ze alleen met een rolstoel, terwijl ze in huis een rollator gebruikt. In Hoenderpark krijgt ze twee keer per week hulp bij het douchen via de thuiszorg van Proteion. Ze vindt de medewerkers ‘allemaal even lief’. Samen met haar man wacht ze nu nog op hulp in de huishouding via Proteion Schoon. Die is al aangevraagd. “Ik word ook ouder, dus dan is het fijn wat extra hulp te krijgen”, geeft hij aan.

Ze wonen er dus nog maar kort, maar toch weten de vier één ding zeker: ze zijn niet van plan nóg eens te verhuizen. Dat hoeft ook niet, want hier kunnen ze naar eigen zeggen ook in de toekomst zelfstandig wonen én via Proteion de zorg krijgen die ze nodig hebben.

Fijne plek om te wonen

Wat meneer Penders vooral aanspreekt aan het Hoenderpark is het wooncomfort. “Van het gas af, en dankzij zonnepanelen en een warmtepomp alles lekker warm, zónder hoge kosten”, benadrukt hij tevreden, terwijl meneer Cuijpers instemmend knikt.

“Het is steeds meer ons huisje aan het worden. Echt een fijne plek om te wonen”, haakt mevrouw Cuijpers in. De centrale ruimte op de begane grond, een gezamenlijke woonkamer, speelt daarbij volgens haar zeker een rol. En zo denken de anderen er ook over. Ze vinden het gezellig nu de ruimte onlangs is ingericht met tafels en fleurige stoelen. “Leuk om hier een praatje te maken en zo de andere bewoners wat beter te leren kennen. Nu nog hopen dat alle appartementen snel bezet zijn”, geven ze aan.

Waar mevrouw Penders erg naar uitkijkt, is de lente. “Wanneer we gezellig samen op het terras bij de gezamenlijke woonkamer kunnen zitten met een kopje koffie of thee”, zegt ze. Iets waar mevrouw Cuijpers zich bij aansluit. “Wij hebben een eigen balkon, maar het terras is inderdaad ook heerlijk. Dat we hier lekker naar buiten kunnen, vind ik sowieso het mooie aan deze plek. Fijn in de natuur, want wanneer het wat warmer is, wil ik er wel op uit hoor met mijn scootmobiel.”

Wonen in Hoenderpark

Wilt u net als meneer en mevrouw Cuijpers en meneer en mevrouw Penders wonen in Hoenderpark? Neem dan contact op met het klantcontactcentrum van Proteion via telefoonnummer: 088 – 850 00 00. Of kijk op de website van Proteion voor meer informatie over dit unieke woonzorgconcept dat Proteion samen met woningbouwvereniging Destion heeft ontwikkeld. Speciaal voor senioren met een (toekomstige) zorgbehoefte.