De juiste zorg, op de juiste plek, door de juiste medewerker


Om de kloof tussen de vraag naar zorg en het aanbod van zorg te verkleinen, is Proteion met een nieuwe functie gestart: de zorgondersteuner. Door de inzet van zorgondersteuners in de thuiszorg krijgen cliënten de juiste zorg, op de juiste plek, door de juiste medewerker. Op deze manier trekken we een nieuwe doelgroep medewerkers aan, kunnen we meer cliënten zorg bieden en laten we de wachtlijsten voor thuiszorg niet oplopen.

Net dat beetje extra

Een zorgondersteuner verzorgt en begeleidt zelfstandig thuiszorgcliënten. Hij of zij helpt de cliënt met algemene dagelijkse handelingen, maaltijdzorg en licht huishoudelijk werk. Ook onderneemt de zorgondersteuner welzijnsactiviteiten met de cliënt. De zorgondersteuners zijn erg belangrijk voor de wijkteams omdat ze extra zorg en aandacht aan cliënten kunnen geven. De nieuwe functie zorgt voor een verschuiving in de inzet van medewerkers. Er ontstaat ruimte voor andere thuiszorgmedewerkers om meer complexe zorgvragen op te pakken.

Zorghart

Linda Konings is zorgondersteuner in de regio Venlo-Beesel. Ze vertelt: “Ik heb een zorghart. Hiervoor heb ik acht jaar bij Proteion Schoon gewerkt. Toen de functie van zorgondersteuner in het leven werd geroepen, hoefde ik daar niet lang over na te denken. Ik greep mijn kans om mezelf verder te ontwikkelen binnen Proteion. Ik vind het leuk dat ik me nu echt kan richten op de zorg voor cliënten, op een niveau dat bij mij past. Van mensen wassen tot helpen met de steunkousen en van een boterham smeren tot een spelletje spelen en een praatje maken. Het is heel dankbaar werk. Een luisterend oor kan al voldoende zijn om iemand een fijne dag te bezorgen.”

Linda Konings is zorgondersteuner, een nieuwe functie binnen Proteion.
Linda Konings

Werken bij Proteion

Benieuwd welke functies er nog meer beschikbaar zijn bij Proteion? Bezoek dan onze website Welkom bij Proteion.