‘Nu ik de smaak te pakken heb, wil ik verder leren’


Judith Alberts (38) – Opleiding Verzorgende C

“Ik heb altijd in de horeca gewerkt. Ik houd ervan om het anderen naar de zin te maken. Om iets voor een ander te betekenen. Door corona kwam de zorg in beeld.”

Werken en leren

”Omdat ik geen zorgdiploma’s had, begon ik bij Proteion Schoon. Dan krijg je steeds alle vacatures binnen Proteion te zien. In het voorjaar zag ik die voor het werkleertraject verzorgende C. Dat leek me ideaal; werken én leren tegelijk. Ik zou het ook goed met mijn gezin kunnen combineren. Ik stuurde meteen een mailtje. In april ben ik gestart.”

Super team

”Ik kon in Roermond, in wijkteam 3 beginnen. Het team is super. Ze hebben me heel goed opgevangen. Sommige collega’s werken al jaren in de zorg, zij geven hun kennis met liefde door. De eerste twee maanden loop je met een collega mee. Zo leer je heel veel in een korte tijd. Nu werk ik zelfstandig, maar kan ik altijd op mijn collega’s terugvallen.”

Verder leren

”Ik vind het heel bijzonder dat je in de thuiszorg zo’n goede band met de cliënten krijgt. Bij sommige mensen kom ik soms wel iedere dag! De studie gaat me goed af. Eerst vond ik het lekker overzichtelijk dat de opleiding één jaar duurt. Nu ik de smaak te pakken heb, wil ik verder leren voor verzorgende IG. Dan komen er twee jaartjes bij. Ik heb er nu al zin in!”