‘Met een blokje om kun je iemand gelukkig maken’


2021, jaar van de vrijwilliger: Stef Cornelissen vindt zijn talent in de zorg

Stef Cornelissen werd bepaald niet gelukkiger van zijn werk en besloot het roer om te gooien. Hij ging in verschillende organisaties als vrijwilliger aan de slag en voelt zich nu helemaal thuis in het kleinschalige zorgcentrum St. Jozef in Wessem. Daar helpt hij bij de wekelijkse kienmiddag en neemt hij bewoners mee uit voor een gezellige wandeling. En daar knappen niet alleen de bewoners van op! Omdat 2021 het jaar van de vrijwilliger is, zochten we deze gewoon bijzondere vrijwilliger eens op.

“Ik tel af tot ik naar St. Jozef kan en ga altijd met een big smile terug naar huis. Laatst ging ik met een blinde bewoonster uit wandelen. We gingen even zitten op een bankje, en ze vroeg: hoor ik nou vogels? Dus ik beschreef ze, en ze vroeg: zitten we nu aan de Maas? Dus ik vertelde wat ik zag. En zo zaten we even op een bankje, en ik zag mevrouw genieten van de zon op haar gezicht. Als je iemand voor even gelukkig kunt maken met een blokje om, waarom zou je dan thuis voor de tv blijven zitten?”

‘Dit is wat ik altijd al moest doen’

Je hoort erbij

“Sommige bewoners zijn eenzaam en zitten écht op je bezoek te wachten. Anderen zitten te bekvechten tijdens het kienen tot ik er tussen kom. Mopperkonten zet ik even op hun nummer en dan lachen ze weer. Het is heel dankbaar werk, je merkt dat de mensen het echt waarderen. En ook het team is fijn, bij de medewerkers en andere vrijwilligers voel ik me thuis. Wie je ook bent, je hoort erbij. Dit is wat ik altijd al moest doen.”