Huize Molenveld: het verhaal van Frenk en Ilse


Frenk Niesten (voormalig tactisch manager) en Ilse Greefkens (teamleider bij zorgcentrum St. Magdalena in Haelen) hebben verschillende jaren samengewerkt bij Proteion. In 2023 openen zij samen de deuren van hun eigen Powered by Proteion zorgonderneming ‘Huize Molenveld’ in Weert. Een grote en bijzondere stap voor het duo, waarover zij in dit verhaal meer vertellen.

Huize Molenveld Frenk en Ilse

Vanaf de eerste dag op één lijn

Frenk: “Tot dit jaar werkte ik bij Proteion als tactisch manager voor de zorglocaties in Leudal. Ilse en ik hebben jaren samengewerkt. Voorheen bij zorgcentrum Sterrebosch in Thorn en een aantal jaren later opnieuw bij zorgcentrum St. Magdalena in Haelen. Daar werkte Ilse als teamleider en ik als Locatiemanager. Ik zag hoe goed Ilse is in het creëren van een fijne werksfeer. De kennis en sfeer binnen het team zijn er mede dankzij Ilse enorm op vooruit gegaan.”

Ilse: “Ik werk inmiddels al 35 jaar binnen Proteion en heb heel veel kansen gekregen. In deze periode heb ik verschillende functies gehad, van verzorgende IG naar teamleider, en op veel locaties gewerkt. Het samenwerken met Frenk ging vanaf de eerste dag zo goed. We zaten meteen op één lijn als het aankomt op ondernemerschap. Frenk is erg bedreven in de bedrijfsvoering en het tactische, waardoor we elkaar goed aanvullen.”

Een droom die uitkomt

Frenk: “Eén van de redenen dat ik iets nieuws wilde beginnen, is dat ik minder achter de schermen wil werken. Ik kwam erachter dat ik de bewoners, medewerkers en vrijwilligers niet meer goed kende en ik steeds verder af kwam te staan van de werkvloer. Zo wilde ik mijn loopbaan niet beëindigen. Ilse en ik hadden het al vaker gehad over hoe mooi het zou zijn om iets voor onszelf te beginnen. Uiteindelijk besloten we onze ideeën te delen met Proteion en de stap te wagen.”

Ilse: “Ik ben erg ambitieus en iets zelf oprichten is een droom die nu uitkomt. Nu kan ik alles toepassen wat ik bij Proteion heb geleerd. Ik hecht veel waarde aan het team en de sfeer. Ik zie collega’s als gelijken en vind het belangrijk om te weten wat er speelt. Dit is dan ook een van de pijlers voor Huize Molenveld. Frenk staat hier hetzelfde in. Samen willen we iets moois neerzetten, zowel voor de bewoners als voor alle medewerkers.”

Betrokkenheid en verbondenheid

Frenk: “We gaan allebei minimaal 12 uur per week meewerken op de vloer, om zo de band met de bewoners en het team op te bouwen en te behouden. Ons doel is iets neer te zetten van ons samen, waar iedereen zich thuis en prettig voelt. Betrokkenheid en verbondenheid zijn belangrijke kernwaardes van Huize Molenveld. Dat willen we natuurlijk ook naleven!”

Ilse: “Proteion heeft écht met ons meegedacht en ons geholpen bij het realiseren van Huize Molenveld. Natuurlijk is het wel een dubbel gevoel. Ik vind mijn werk bij St. Magdalena geweldig, maar ik voel dat ik deze uitdaging aan moet gaan. Frenk en ik hebben er heel veel zin in om iets van onszelf neer te zetten. Het is hard werken en zeker spannend, maar we krijgen er ook veel voor terug!”