Bijpraten met… Merve: hoe gaat het met de studie?


Werken én leren, hoe bevalt het jou?

In oktober start Proteion een nieuwe opleidingsgroep voor enthousiaste deelnemers zonder eerdere zorgervaring. Zij gaan aan de slag in een thuiszorgteam van Proteion én gaan de schoolbanken in om hun certificaat als verzorgende te behalen. We zochten Merve Gizem op, die in april 2022 begon aan dit leer-werktraject. Hoe bevalt het haar?

“Dit is mijn kans!, zei ik een half jaar geleden. En het bevalt nog steeds erg goed”, vertelt Merve. “Soms is het wel druk druk. Wat je bij een andere deeltijdstudie in drie jaar leert, doe je in één jaar. Dit maakt het erg uitdagend. Inmiddels ben ik bezig met het maken van opdrachten en voorbereiding op de examens. In maart moet alles af zijn en in april ontvang ik – als ik slaag – mijn certificaat. Ik vind het wel spannend. Ik heb nog moeite met de Nederlandse taal, dat is een extra uitdaging. Daarom doe ik nóg meer mijn best!”

Leren in de praktijk

Omdat de maatwerk opleiding tot verzorgende IVZ (individuele zorgverlening) geen complete maar een ingekorte studie is, krijgen de deelnemers aan het eind een certificaat. Wie wil, kan daarna verder leren en voor een compleet diploma gaan. In deze fase van de opleiding gaat Merve 1 dag per week naar school bij Gilde Opleidingen en werkt ze 20 uur bij zorgcentrum Proteion Roncalli in Roermond. Daar kan ze het geleerde meteen in de praktijk brengen. “Gelukkig kan ik altijd bij mijn collega’s en teamleider terecht voor hulp. Zij zijn ook erg betrokken bij mijn opleiding.”

‘Ik krijg steeds meer verantwoordelijkheden’

Werken en leren bij Proteion
leren en werken verzorgende c

Zelfvertrouwen

“Het leukste aan de opleiding vind ik dat ik steeds nieuwe dingen leer, onder andere over het menselijk lichaam en anatomie. Dat vind ik ontzettend interessant! Ik krijg ook steeds meer verantwoordelijkheden en mag steeds meer zelfstandig doen. Al met al is het een hele brede opleiding waar ik belangrijke en handige dingen leer. Ik kijk uit naar het behalen van mijn certificaat. Dat geeft ook een stukje meer zelfvertrouwen en zekerheid in mijn werk als verzorgende.”

En daarna…?

Merve, die in juni al vertelde over de start van haar opleiding, begon bij Proteion als flexhulp. Nu leert en werkt ze bij Proteion én heeft ze baangarantie na haar opleiding. En daarna…? We hopen nog eens bij Merve op bezoek te gaan. Succes collega!

Wil jij ook werken en leren mét een mooi salaris en baangarantie? Bekijk nu de vacature voor Opleidingstraject Individuele Zorgverlening (IZV). Of neem contact op met Renate Frenken, zij kan je alles vertellen over het opleidingstraject (recruitment@proteion.nl / 06-21839870).

Gerelateerde verhalen

Geen zoekresultaten gevonden
Bekijk alle verhalen