Werken in zorgcentrum én de wijk


Aaike is verzorgende IG bij Proteion in Roermond. Sinds een aantal maanden is ze in dienst en wisselt ze haar baan in het zorgcentrum af met werken in de wijk.

“Van oorsprong ligt mijn hart bij werken in de wijk. Daar start ik mijn ochtend mee. Ik loop routes waarbij ik onder andere te maken krijg met het toedienen van medicijnen, het verzorgen van stoma’s en het verwisselen van katheters. Daarnaast help ik cliënten met douchen en aankleden, zodat ze hun dag goed kunnen starten. Tussen de middag heb ik ruimte om thuis te lunchen. Daarna start het tweede deel van mijn werkdag. In de middag doe ik soortgelijke werkzaamheden als in de ochtend, maar dan in het zorgcentrum. Daar voelt het, net als in de wijk, heel huiselijk met alle bewoners en collega’s om je heen.”

“Al jaren werk ik in de zorg, maar nog nooit eerder werkte ik zowel in het zorgcentrum als in de wijk. Met deze combinatie is echt gekeken naar mijn wensen en behoeften. Voor mij dé perfecte combinatie. Veel afwisseling en uitdaging, maar ook veel structuur. Een vast basisrooster en een vast aantal uren geven me rust en regelmaat. Op die manier houd ik zelfs nog voldoende tijd over voor mijn eigen bedrijf, gezin en hobby’s. Ik werk nu dichtbij huis en op een plek waar ik iets voor mensen kan betekenen. Dat maakt me gelukkig en geeft me voldoening. Iets wat ik iedereen kan aanbevelen.”

Heb jij interesse om net als Aaike zowel in het zorgcentrum als in de wijk te werken? Solliciteer via www.welkombijproteion.nl/vacatures en vraag naar de mogelijkheden.

Gerelateerde verhalen

Geen zoekresultaten gevonden
Bekijk alle verhalen