Tirza: ”Ik zit op mijn plek bij Sterrebosch”


Het was niet zo dat Tirza (Verzorgende IG) altijd al wist dat ze de zorg in wilde, maar toen ze toch voor de zorg gekozen had beviel dit meteen erg goed. Haar laatste stage was op Sterrebosch in Thorn en daar werkt ze, nu na 4 jaar, nog steeds. Wij spraken haar over waarom het werken op Sterrebosch zo fijn is.

Contact met cliënten

Eerdere stages liep ze ook binnen Proteion en de gehandicaptenzorg. Ze merkte echter wel al snel dat niet alle doelgroepen haar lagen. Bij de cliënten met somatische problemen binnen Sterrebosch voelde ze zich meteen thuis. “Het contact op langere termijn, het opbouwen van een band spreekt mij aan” vertelt Tirza. “Iemand kent jou, jij kent de client, dat is wel waar ik energie uit haal”. Inmiddels is ze verhuist en moet ze een stukje rijden naar Sterrebosch, toch blijft ze het liefst op deze locatie werken. “Ik heb het naar mijn zin en even afschakelen in de auto is vaak ook wel fijn”.

Werken op Sterrebosch

Sterrebosch Somatiek is een grote afdeling, voor Tirza betekent dit dus ook altijd iets te doen. “Je komt dan ook van alles tegen qua ziektebeelden en dus ook handelingen, veel afwisseling. Ook de leeftijden van cliënten lopen uiteen, onze jongste client is 48 terwijl de oudste 103 is. We werken ook in een groot en redelijk hecht team, er is altijd wel iemand waarmee het goed klikt”.

Ambitie

“Op dit moment heb ik niet de ambitie om verder te leren. Ik vind het zo goed om lekker aan de slag te zijn. Ik merk dat ik wel nog elke dag groei in mijn werk. Mocht ik toch door willen leren of extra taken willen doen, dan is het wel fijn dat ik weet dat die kans er is”.

Team

“Het werken in een groot team brengt ook verschillende meningen met zich mee. In het begin vond ik dit wel eens lastig, maar inmiddels ben ik hier wel in gegroeid. Sowieso zeggen we altijd iets met respect en wordt het ook geaccepteerd als je het ergens niet volledig mee eens bent”.

“Iemand kent jou, jij kent de client, dat is wel waar ik energie uit haal”

Innovatie

Binnen Sterrebosch is veel aandacht voor innovatie. “Nu testen we in een pilot bijvoorbeeld speciale lakens om te kijken of cliënten dit gebruik fijner vinden. Binnen Sterrebosch is ook veel aandacht voor ergonomisch werken, we hebben veel hulpmiddelen wat fijn werkt”.

Bijzonder

“Een van onze cliënten is inmiddels 100 jaar oud, maar doet nog altijd zijn best om alle collega’s bij naam te kennen. Ook als je een paar dagen niet geweest bent weet hij dit precies, hij zegt dat ook echt ik heb je gemist. Dat vind ik mooi”.

 

Ook werken bij Sterrebosch? Bekijk onze vacatures voor Verzorgende IG of Verpleegkundige.