Sabrina: van thuishulp naar ADL zorgondersteuner


Sabrina droomde er altijd al van om zorghulp te worden. Toen ze afgelopen winter de oproep zag om haar collega’s binnen de zorg te kunnen helpen als zorgondersteuner, pakte ze haar kans om door te groeien. Inmiddels werkt Sabrina als thuishulp, thuisondersteuner en ADL zorgondersteuner. 

van thuishulp naar zorgondersteuner

 “Ik werk 18 jaar als thuishulp. Nu mijn kinderen ouder worden, denk ik meer na over wat ik nog wil. Het is altijd al mijn droom geweest om zorghulp te worden. 

Voor mij is het best spannend om weer te gaan leren. Kan ik het wel? Toen ik deze winter de oproep voor ADL zorgondersteuner (algemene dagelijkse levensverrichtingen) zag, dacht ik ‘dit is mijn kans’. Omdat er veel collega’s in de zorgcentra in quarantaine zaten, werd een oproep gedaan aan thuishulpen om na een korte training te komen helpen. Zo kon ik collega’s in de zorg ondersteunen én ervaren of de zorg bij me past.” 

‘Van binnen weet ik dat ik hier écht een type voor ben.’ 

Daarnaast ben ik ook thuisondersteuner geworden. Ik help een cliënt met in de bus stappen en ik smeer boterhammen. Een klein stapje dichter bij de zorg. Ik haal hier al veel voldoening uit.  

Het is fijn dat ik binnen Proteion de kans krijg om me verder te ontwikkelen. Ik ben trots op de stappen die ik al heb gezet. Vroeger had ik nooit gedacht dat ik nog de zorg in zou gaan, maar van binnen weet ik dat ik hier écht een type voor ben.” 

Ben je benieuwd naar onze vacatures? Klik dan hier.