Doorgroeien in de zorg tot Verzorgende


Daniëlle begon in februari met het leer-werktraject voor verzorgende bij Proteion. Eén dag per week volgt ze samen met haar collega-studenten lessen bij Gilde Opleidingen in Roermond. De andere dagen werkt ze in het wijkteam in de omgeving van Roermond, Swalmen, Boukoul en Asenray. Hier kan ze dat wat ze heeft geleerd meteen toepassen in de praktijk. In dit gewoon bijzondere verhaal deelt Daniëlle haar ervaring met werken leren tegelijkertijd.

“Ik wilde graag verder doorgroeien in de zorg. Ik heb hiervoor bij Proteion Schoon gewerkt en vindt het heel fijn om kwetsbare ouderen te helpen. In mijn toenmalige rol mocht ik deze ouderen niet verzorgen en begeleiden. Ik wilde daarom graag verder doorgroeien binnen de ouderenzorg. Om het kleine verschil te kunnen maken. Dat vind ik heel waardevol! Toen ik hoorde over het leer-werktraject verzorgende van Proteion, dacht ik: ‘Dit is mijn kans!’ Ik ga het nu doen, dit is een juist moment.

De opleiding bevalt prima. In het begin is het pittig, maar je wordt daarop goed voorbereid door Proteion en we hebben twee leuke leerkrachten. Zij brengen hun enthousiasme over en zorgen dat de focus erbij wordt gehouden. We gaan nu nog één dag naar school. Inmiddels heb ik mijn draai gevonden. Het is ook fijn dat ik in een goed team terecht ben gekomen. Zij staan altijd voor mij klaar. Er is niets te veel wat ik vraag.

Dankzij het leren en werken tegelijkertijd kan ik alles wat ik heb geleerd meteen toepassen in de praktijk. Je leert datgeen dat je moet weten om te gebruiken op de werkvloer. Je gaat bepaalde dingen herkennen, beter begrijpen en kunt op die manier cliënten beter helpen. Ik werk in de wijk en vind dat heel fijn. Inmiddels mag ik de routes zelfstandig lopen. De vrijheid die je hebt, omdat je veel onderweg bent en verschillende mensen leert kennen. Op de momenten dat ik er ben, kan ik iets voor de mensen betekenen. Ze zijn altijd dankbaar. Dat vind ik heel bijzonder.

Met de opleiding word je steeds geprikkeld om iets nieuws te leren. Dat vind ik leuk. Ik houd van uitdagingen en heb nu al kriebels om door te gaan voor de opleiding tot Verzorgende IG. Als je twijfelt, gewoon doen! Als je iets leuk vindt en ervoor wilt gaan, komt het helemaal goed.”

Wil jij net als Daniëlle tegelijkertijd werken en leren in de zorg? Bij ons vind je verschillende opleidingsplekken. Bekijk onze opleidingsvacatures via https://www.welkombijproteion.nl/ik-wil-lerenen begin binnenkort aan een gewoon bijzondere uitdaging.