Chloé: van wijkverpleegkundige naar verpleegkundig specialist


Chloé wilde altijd IC-verpleegkundige worden. Jaren later heeft deze droom plaats gemaakt voor een nieuwe: verpleegkundig specialist. Chloé vertelt je graag hoe ze bij deze keuze is gekomen…

”IC-verpleegkundige worden was altijd mijn grote droom. Toen het zover was, werden mij casussen al snel complexer. Het contact met de patiënt wordt dan minder en dat miste ik echt. Ik ben met pijn in mijn hart gestopt. Een moeilijke, maar wel de beste keuze.

Bij Proteion ging ik in de thuiszorg werken, in het verpleegtechnisch team. Daar had ik én het contact met de cliënt én het technische stuk dat ik op de IC zo interessant vond. Ik heb dat een jaar lang met heel veel plezier gedaan. Uiteindelijk zocht ik toch meer uitdaging en diepgang. En juist op dat moment kwam de vacature voor verpleegkundig specialist voorbij. Dat was echt meant to be!”

”Blijf naar de persoon achter de ziekte kijken.”

Zelfkennis

”Ik ben nu twee maanden bezig met mijn opleiding, een tweejarige master. Midden 2023 ben ik klaar. Het mooie aan de opleiding is dat ik mijn verpleegkundige kennis en kunde kan integreren in het medisch vakgebied. Ook werk je aan je eigen ontwikkeling.”

Verhaal

”De ouderenzorg is superleuk. Mijn werk in de kleinschalige woningen van Hornerheide voor mensen met dementie is heel uitdagend. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Daarom is het zo belangrijk om naar de persoon achter de ziekte te kijken.”

Ben je benieuwd naar onze vacatures? Klik dan hier.